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For Immediate Release 25 March 2002

IASB’S
INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING INTERPRETATIONS COMMITTEE

(IFRIC)
ISSUES AN INTERPRETATION ON WEB SITE COSTS

As notified on 13 March 2002 by the IASC Foundation Trustees, the Standing Interpretations

Committee (SIC) has been renamed the International Financial Reporting Interpretations

Committee (IFRIC). IFRIC today issued an Interpretation to clarify the accounting for web site

costs under International Accounting Standards. The Interpretation, SIC-32: Intangible Assets –

Web Site Costs, was submitted to the IASB for approval before the Committee’s name was

changed, and is therefore published as a SIC Interpretation.

The Interpretation was approved by the IASB at its meeting in March. All Interpretations issued

by IFRIC are part of the binding International Accounting Standards literature. SIC-32 becomes

effective on 25 March 2002.

Commenting on the Interpretation, Kevin Stevenson, Chairman of the IFRIC, said: “The

Interpretation clarifies the existing requirements of IAS 38, Intangible Assets, as it applies to

expenditure on internally developing and operating a web site. If an enterprise applies the

Interpretation and the outcome is to recognise the web site as an intangible asset, then unless the

web site has an active market and its carrying amount is revalued regularly, the enterprise will

need to amortise the expenditure over a short period.”

Kevin Stevenson continued: “Some of the interpretive groups sponsored by the IASB’s liaison

national standard-setters have already issued guidance on this topic. The Committee considered

that guidance when developing the Interpretation, so that it could ensure convergence to a high

quality solution. In addition, it addressed the accounting treatment of expenditure on developing

content that is included in a web site, which was not addressed by all those interpretive groups.

As IAS 38 applies equally to such expenditure, it was necessary to include it within the

Interpretation.“
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Printed copies of the Interpretation will be mailed to subscribers to the IASB’s ’Comprehensive

Subscription Service’ next week. This will be the last distribution in hard copy of IFRIC

documents as they are approved and issued. In the future, subscribers to the Comprehensive

Subscription Service will have access only to electronic versions of IFRIC documents, which can

be downloaded immediately after their approval and issue. Current subscribers to the

Comprehensive Subscriptions Service can now access SIC-32 from the Subscribers Area of our

Website. Detailed information on subscription services and on ordering other IASB publications

can be obtained from the IASB’s publication department, 7th Floor, 166 Fleet Street, London

EC4A 2DY, United Kingdom. Telephone: +44 (020) 7427-5927. Fax: +44 (020) 7353-0562.

E-mail: publications@iasb.org.uk Internet: http://www.iasb.org.uk

For Press Enquiries:

Kevin Stevenson, Director of Technical Activities, IASB, Telephone: +44 (020) 7246-6461; e-
mail: kstevenson@iasb.org.uk

Frank Palmer, Project Manager, IASB, Telephone: +44 (020) 7246-6455; e-mail:
fpalmer@iasb.org.uk
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NOTE TO EDITORS:

SIC-32 Intangible Assets – Web Site Costs

The Interpretation addresses whether a web site developed by an enterprise from internal
expenditure for internal or external access is an internally generated intangible asset that is
subject to the requirements of IAS 38: the SIC agreed that such a web site is subject to the
requirements of IAS 38.

The Interpretation also addresses the appropriate accounting treatment for internal expenditure
on the development and operation of an enterprise’s own web site for internal or external access.
The Committee agreed that:

(a) a web site arising from development should be recognised as an intangible asset if, and only
if, in addition to complying with the general requirements described in IAS 38.19 for
recognition and initial measurement, an enterprise can satisfy the requirements in IAS 38.45.
In particular, an enterprise may be able to satisfy the requirement to demonstrate how its web
site will generate probable future economic benefits under IAS 38.45(d) when, for example,
the web site is capable of generating revenues, including direct revenues from enabling
orders to be placed. An enterprise is not able to demonstrate how a web site developed solely
or primarily for promoting and advertising its own products and services will generate
probable future economic benefits, and consequently all expenditure on developing such a
web site should be recognised as an expense when incurred.

(b) any internal expenditure on the development and operation of an enterprise’s own web site
should be accounted for in accordance with IAS 38. The nature of each activity for which
expenditure is incurred (eg training employees and maintaining the web site) and the web
site’s stage of development or post-development should be evaluated to determine the
appropriate accounting treatment. For example:

(i) the Planning stage is similar in nature to the research phase in
IAS 38.42-.44. Expenditure incurred in this stage should be recognised as an expense
when it is incurred.

(ii) the Application and Infrastructure Development stage, the Graphical Design stage
and the Content Development stage, to the extent that content is developed for
purposes other than to advertise and promote an enterprise’s own products and
services, are similar in nature to the development phase in IAS 38.45-.52.
Expenditure incurred in these stages should be included in the cost of a web site
recognised as an intangible asset in accordance with this Interpretation when the
expenditure can be directly attributed, or allocated on a reasonable and consistent
basis, to preparing the web site for its intended use. For example, expenditure on
purchasing or creating content (other than content that advertises and promotes an
enterprise’s own products and services) specifically for a web site, or expenditure to
enable use of the content (eg a fee for acquiring a licence to reproduce) on the web
site, should be included in the cost of development when this condition is met.
However, in accordance with IAS 38.59, expenditure on an intangible item that was
initially recognised as an expense in previous financial statements should not be
recognised as part of the cost of an intangible asset at a later date (eg when the costs
of a copyright have been fully amortised, and the content is subsequently provided on
a web site).
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(iii) expenditure incurred in the Content Development stage, to the extent that content is
developed to advertise and promote an enterprise’s own products and services (eg
digital photographs of products), should be recognised as an expense when incurred
in accordance with IAS 38.57(c). For example, when accounting for expenditure on
professional services for taking digital photographs of an enterprise’s own products
and for enhancing their display, expenditure should be recognised as an expense as
the professional services are received during the process, not when the digital
photographs are displayed on the web site.

(iv) the Operating stage begins once development of a web site is complete. Expenditure
incurred in this stage should be recognised as an expense when it is incurred unless it
meets the criteria in IAS 38.60.

(c) a web site that is recognised as an intangible asset under this Interpretation should be
measured after initial recognition by applying the requirements of IAS 38.63-.78. The best
estimate of a web site’s useful life should be short.


